Heeft u voor een werknemer een doelgroepverklaring LKV nodig zodat u loonkostenvoordeel kunt krijgen? Let er dan op dat uw werknemer de doelgroepverklaring op tijd aanvraagt. De aanvraagtermijn is weer 3 maanden in plaats van 6.

Tijdelijk verlengd

Voor dienstverbanden die gestart zijn tussen 1 januari 2020 en 1 oktober 2020 geldt een aanvraagtermijn van 6 maanden. De aanvraagtermijn was tijdelijk verlengd, omdat het door de coronacrisis soms niet lukte om de doelgroepverklaring op tijd aan te vragen. Voor dienstververbanden vanaf 1 oktober 2020 geldt weer de aanvraagtermijn van 3 maanden.

Gegevens op tijd bekend

De aanvraagtermijn is niet verder verlengd, omdat u dan mogelijk loonkostenvoordeel (LKV) misloopt. Voor het bepalen van het recht op en de hoogte van de tegemoetkoming over 2020, gaan wij uit van de gegevens die op 1 mei 2021 bij ons bekend zijn. Als de aanvraagtermijn vanaf 1 oktober 2020 nog 6 maanden zou zijn, dan heeft u de doelgroepverklaringen van dienstverbanden die in november en december beginnen mogelijk te laat (na 1 mei 2021). U zou dan geen loonkostenvoordeel ontvangen.

Jaarlijkse tegemoetkoming

Het LKV is een jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers die werknemers in dienst nemen uit doelgroepen die vaak lastig aan het werk komen. Bijvoorbeeld oudere werknemers met een uitkering of werknemers met een arbeidsbeperking.

Lees meer over het loonkostenvoordeel

Bron: UWV