Omroep Max besteedde er al aandacht aan en het is een groeiend probleem: de ziekenhuis- of dokterskosten die in het buitenland niet gedekt zijn en vakantiegangers die daardoor in flinke financiële problemen terecht komen. Om uzelf hiervoor te behoeden is het belangrijk om uw zorgverzekering te controleren. En indien nodig de dekking Medische kosten aan uw reisverzekering toe te voegen. Nu de zomervakantie eraan komt is dit een mooi moment voor u.

Dekking van de zorgverzekering
In Nederland is een basis zorgverzekering verplicht. Deze verzekering dekt de kosten voor medische zorg. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Er geldt daarbij wel een grote beperking. De zorgverzekering gaat voor het bepalen van de vergoeding namelijk uit van wat een vergelijkbare behandeling in Nederland zou kosten. Omdat medische kosten in het buitenland vaak een veelvoud zijn van het Nederlandse tarief, moet u vaak flink bijbetalen.

Het kan ook zijn dat u een aanvullende zorgverzekering heeft afgesloten. Afhankelijk van de zorgverzekering krijgt u hiermee tot 2x het Nederlandse tarief of het volledige bedrag vergoed. We hebben de dekking van de diverse zorgaanbieders voor u op een rijtje gezet:

Zorgverzekering        Dekking buiten EU
Zilveren Kruis               Volledig
VGZ                                Volledig
CZ                                   2x Nederlands tarief
Menzis                           Volledig
DSW                               Volledig; alleen in meest uitgebreide pakket. In de andere pakketten geen vergoeding buiten Europa
ONVZ                             Volledig; alleen indien aparte WereldfFit is meeverzekerd
Zorg en Zekerheid       2x Nederlands tarief
Amersfoortse               Afhankelijk van de dekking; 2x Nederlands tarief Volledig
Eno (Salland)                Max.€ 20.000 per jaar

We adviseren een reisverzekering met dekking Medische kosten af te sluiten.
Zoals u hierboven kunt zien, vergoeden lang niet alle zorgverzekeraars de kostprijs van een medisch noodzakelijke behandeling. Wij adviseren u daarom een reisverzekering met dekking Medische kosten af te sluiten. Deze vergoedt de kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen en dus ook kosten die door de zorgverzekering niet worden vergoed. Ook het verplichte eigen risico van de zorgverzekering wordt vergoedt.

Denk tot slot ook aan het vinkje werelddekking, anders stopt de verzekering bij de grens van Europa. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust.